Brandvertragend impregneren

UCC-Services is gespecialiseerd in het impregneren van brandbare materialen om ontbranding en branduitbreiding te voorkomen. Het toepassen van brandvertragend middel zorgt ervoor dat bij brand het vuur wordt gehinderd en de vlamverspreiding wordt afgeremd. Dit helpt bij het ontsnappen en verlengt de vliegtijd bij een ongecontroleerde brand in gebieden zoals hotels en verzorgingstehuizen waar de overlevingskansen aanzienlijk worden vergroot. Door de introductie van kunststoffen in de jaren zestig is de kans op brand in onze leefomgeving aanzienlijk vergroot. Bij een normale woningbrand duurde het tussen het begin van de brand en een ongecontroleerde brand een kwartier. Tegenwoordig duurt het nog maar twee tot drie minuten voordat een woningbrand onbeheersbaar wordt.

We impregneren onder andere:

  • Kerstbomen
  • Decoraties
  • Kleding
  • Tapijten
  • Bekleding
  • Gordijnen
  • Kunstbloemen
  • Synthetisch
  • Wol
  • Hout

Kortom, vlamvertragers (fire proofing) vertragen de verbranding van materiaal en voorkomen zo ongevallen die tot brand kunnen leiden. Vlamvertragers en vlamvertragende materialen redden levens en verminderen materiële schade.

De brandwerende oplossingen van Flametect worden gebruikt in openbare ruimtes zoals hotels, cafés, restaurants, winkelcentra en bioscopen. We zijn ook sterk betrokken in de maritieme sector. Dit betreft jachten en schepen. UCC-Services biedt brandwerende diensten aan voor alle sectoren. Na voltooiing wordt een certificaat van overeenstemming toegekend.

UCC-Services is gespecialiseerd in het leveren van eersteklas service aan alle commerciële brandwerende eisen voor Flametect Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in het brandvertragend impregneren van brandbare materialen zoals stoffen, kleding, tapijt, stoffering, decoraties, hout en polystyreen.

Wij onderhouden en passen brandwering toe in openbare ruimtes met Flametect, de groene oplossing voor brandveiligheid. Flametect is ongevaarlijk, op waterbasis en duurzaam voor het milieu. Door producten te behandelen met brandvertragende spray en brandvertragende impregneermiddelen van Flametect, zorgt u ervoor dat brandgevoelige materialen langzamer vlam vatten, uitdoven en vertraagd ontbranden.

UCC-Services is een toonaangevende brandvertragende specialist, waarbij alle medewerkers volledig gecertificeerd zijn om vlamwering toe te passen in alle sectoren. UCC-Services komt naar uw locatie of als alternatief bieden wij een servicepakket waarbij klanten artikelen naar ons magazijn kunnen sturen waar artikelen worden behandeld en getest. We werken landelijk in Nederland en hebben dagelijks bemanningen op de weg. Wanneer service nodig is voor andere gebieden in Europa, kan UCC-Services zorgen voor een bemanning die naar de gevraagde locatie komt.

Alle medewerkers van UCC zijn door de AIVD volledig gescreend in verband met werkzaamheden op Schiphol. Voor al het uitgevoerde werk geven we BS / EN-certificering af voor stoffen, verschillende materialen, waaronder tapijten, stoffering, kleding en hout om er maar een paar te noemen.

UCC-Services werkt alleen met geautoriseerde en gecertificeerde brandvertragers van onze toonaangevende leverancier, Flametect Nederland. Ook de medewerkers van UCC Services hebben een strikte opleiding gevolgd die is aangestuurd door Flametect. Als bedrijf zijn wij volledig verzekerd voor brandwerende en vlamvertragende toepassingen.

Klanten voor flametect zijn onder meer vele filmsets en locaties in heel Europa, waaronder de BBC, Disney on Ice, Hollyoaks, Silent Witness, EastEnders, Casualty, 5 uur Club en werken regelmatig aan Netflix-producties en blockbuster-series zoals Game of Thrones en Vikings .

Daarnaast kunnen we hout en een grote verscheidenheid aan stoffen en materialen zoals piepschuim, kunstgroen, papier, karton en kerstbomen aan. Moeten we een gebied hebben gemist waarin u geïnteresseerd bent? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. We zullen ons uiterste best doen om aan uw eisen en volgens de beste normen te voldoen. We kunnen indien nodig ook een schoonmaakservice aanbieden voordat u tapijten en stoffering aanvraagt.

Brandvertragend certificaat

Na voltooiing van elk project krijgt u een certificaat van overeenstemming in combinatie met de vereisten van brandpreventie. Alle diensten voldoen aan de NEN-richtlijnen die zijn opgesteld voor openbare ruimtes, hotels en kantoorgebouwen. U ontvangt altijd een certificaat met daarop de geleverde behandelingen en gebruikte producten. Hiermee wordt aangetoond dat u de brandwerende behandeling heeft laten uitvoeren door gecertificeerde verwerkers en dat de betreffende materialen brandveilig zijn volgens de juiste wettelijke normen. Wanneer de brandweer daarom vraagt ​​tijdens een inspectie, kunt u deze overhandigen en vermeldt hij ook de datum van oplevering.

Brandvertragende impregnering voor bedrijven en particulieren

UCC-Services biedt haar impregnatiediensten aan commerciële bedrijven en ook binnenlandse klanten aan. Voor particulieren is een certificaat niet vereist. Mocht u als particulier uw kerstboom of ander brandbaar materiaal binnenshuis willen impregneren, dan kunt u dat zelf doen en de sprays rechtstreeks bij flametect kopen. Op flametect.nl vindt u een verscheidenheid aan flametectbrandwerende impregneerproducten.

Wilt u meer weten over het brandwerend maken van textiel, kunststof of uw kerstbomen, kerstversieringen en andere decoratieve materialen? Of een offerte ontvangen? Aarzel alstublieft niet contact met ons op te nemen. Wij adviseren u graag!


Vul aub uw achternaam in...
Vul hier aub uw adresgegevens in
Vul hier aub uw postcode in
Vul hier uw adres in aub
Vul aub uw telefoonnummer in...
Vul aub uw e-mailadres in...
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer